8η ημερίδα ΕΣΩ

ARTICLES

12ΙΑΝ 2019
# TITLE: 8η ημερίδα ΕΣΩ

8η ΕΣΩ στις 4 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου κορυφαίοι δημιουργοί από το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και την Κοπεγχάγη έρχονται στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης της ημερίδας ΕΣΩ.

 

 

8 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων γιορτάζει αυτόν τον Φεβρουάριο η ημερίδα ΕΣΩ, ο κορυφαίος θεσμός προβολής του σχεδιασμού και των τεχνών στην Ελλάδα, από το περιοδικό archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Φακίνο απο το περιοδικό +DESIGN. Όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής, του interior και του graphicdesign, του σχεδιασμού και των δημιουργικών τεχνών κλείνουν το ραντεβού τους στο διαχρονικά αγαπημένο «σημείο» της ΕΣΩ, το μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Κλείστε σήμερα κιόλας το εισιτήριό σας με έκπτωση 40% στην σύνδεση www.esw.gr  ή στο  https://www.eventora.com/el/Events/esw19

 

Η 8η ΕΣΩ αναμένεται να είναι πιο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά, αποκρυσταλλώνοντας την πολυετή εμπειρία των περασμένων διοργανώσεων, σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει και συντονίζει ο εικαστικός και ιδρυτής της AthensBiennale,PokaYio.

 

 

Πρώτος ομιλητής στην ΕΣΩ, φτάνει από την Κοπεγχάγη, ο Κώστας Πουλόπουλος, ο οποίος πριν ιδρύσει το γραφείο του, SQ-1, έχει εργαστεί με τον KengoKuma στην Ιαπωνία και σε όλο τον πλανήτη με τους HenningLarsenArchitects.

 

Ακολουθεί από το Μιλάνο, ο συνιδρυτής του CTRLZAKArt & DesignStudio, Θάνος  Ζακόπουλος, του οποίου η δουλειά παντρεύει την ομορφιά και τη λειτουργικότητα με τη σκέψη και τη δημιουργία νοήματος.

 

 Επόμενος ομιλητής, ο πολυβραβευμένος creativedirectorΓιάννης Καρλόπουλος, που έχει συνδέσει το όνομά του, μεταξύ άλλων, με την αισθητική του τύπου και του digital τύπου στην Ελλάδα θα μας μιλήσει για την ταυτότητα του GRAIL, του ιερού δισκοπότηρου για τους Έλληνες Αρχιτέκτονες και Designers.

  

Οι τέταρτοι ομιλητές, έρχονται γεμάτοι με ιστορίες επιτυχίας από το Λονδίνο, όπου έχει την έδρα τους το γραφείο τους, LCArchitects. Ο λόγος για τη Νατάσα Λιανού και τον Ερμή Χαλβατζή που πριν ιδρύσουν το δικό τους γραφείο έχουν δουλέψει στο πλευρό της ZahaHadid ενώ αυτή την στιγμή σχεδιάζουν δύο από τα πιο φιλόδοξα έργα στην Αθήνα. Το κτίριο της BEAT στην Κηφισίας και τα CosmoteStudios για τα οποία και θα μας μιλήσουν.

 

O πέμπτος ομιλητής, Ιάσων Τσάκωνας, είναι γνωστός για την καινοτόμο προσέγγιση της ανάπτυξης του realestate στην Ελλάδα με την εταιρεία του OLIAROSProperties για το έργο AntiparosDesignProperties. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο διάσημους καθώς και ανερχόμενους νέους αρχιτέκτονες σε Ελλάδα και Εξωτερικό ενώ  θα μας μιλήσει για το παράδειγμα της Αντίπαρου και θα μας παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα μερικά από τα τελευταία του έργα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη.

 

Αν δεν είναι ο πατέρας της ελληνικής μόδας, ο έκτος ομιλητής της ΕΣΩ, ο αυτοδίδακτος στο σχέδιο Γιάννης Τσεκλένης είναι οπωσδήποτε ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η εξωστρέφειά της. Οι δημιουργίες του έχουν πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 30 χώρες σε χιλιάδες πολυκαταστήματα στον κόσμο, μεταξύ του 1965 και του 1991. Το βραβείο συνολικής προσφοράς του ARCHISEARCH.gr για την συνολική του προσφορά στον χώρο του Design θα επιδώσει στον Γιάννη Τσεκλένη o χαρισματικός κύριος Τάσιος Θεοδόσης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου - Επίτιμος Πρόεδρος, στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία & Πρόεδρος στην Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

 

Οι επόμενοι δύο ομιλητές αναγνωρίζονται μεταξύ άλλων και για την κοινωνική διάσταση της δουλειάς τους.

 

Ο Χρήστος Αλεφαντής, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» οργανώνει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ», στο πλαίσιο του οποίου δημιουργούνται χειροποίητα αντικείμενα υψηλής αισθητικής και ποιότητας από το χαρτί των απούλητων τευχών του περιοδικού.

 

Ακολουθεί ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Ανυφαντής. Με το γραφείο του A2 Architects, αφού διακρίθηκε μεταξύ άλλων στα project θερινών κατοικιών, ολοκλήρωσε το πρώτο design ΚΕΠ στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που ο πολίτης βιώνει την επαφή του με το κράτος.

  

Ο ένατος ομιλητής έχει πολλά να διηγηθεί γύρω από την έννοια του Co-Living. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Ηλία Παπαγεωργίου, ο οποίος με το γραφείο του SO – IL στη Νέα Υόρκη έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πληθώρα έργων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, έχει παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, και διδάσκει στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη.

 

Τον διαδέχεται στη σκηνή της 8ης ΕΣΩ ο Ερμής Αδαμαντίδης από το λονδρέζικο γραφείο NotANumberArchitectso οποίος θα μας παρουσιάσει την συνεργασία του με το brandBulgary.

 

Τελευταίος ομιλητής ο διεθνής καλεσμένος της 8ης ΕΣΩ, ο ΤοmLindblom των Λονδρέζων GenslerArchitects, οι οποίοι εξειδικεύονται στο σχεδιασμό ξενοδοχείων και μουσείων σε όλο τον πλανήτη, με βαθιά γνώση των κανόνων της διεθνούς αγοράς. Ένα γραφείο με τζίρο 1 BillionUSD και χιλιάδες αρχιτέκτονες με γραφεία σε όλο τον κόσμο.

 

Η ημερίδα ΕΣΩ διοργανώνεται από τα περιοδικά ARCHISEARCH.gr και +DESIGN.

 

 

« Σκοπός μας φέτος δεν είναι μόνο να καταδείξουμε τη βαθιά σύνδεση ανάμεσα σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού και της δημιουργίας. Θέλουμε να αναλύσουμε – και όχι απλά να αναδείξουμε- τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό, σε σχέση με τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ζωής του. Φιλοδοξούμε να προβλέψουμε όλα όσα έρχονται στο μέλλον, με σταθερές βάσεις αναφοράς τα σπουδαία πράγματα που ο ελληνικός σχεδιασμός έχει κατακτήσει στο παρελθόν και τις νέες προκλήσεις ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος. Θέλουμε να εμπνεύσουμε περισσότερες νέες ιδέες, συνεργασίες και συμμετοχικές διαδικασίες που θα προχωρήσουν την επιστήμη, την τέχνη και πάνω απ’ όλα θα βελτιώσουν τη ζωή μας», λέει ο διοργανωτής της ΕΣΩ, Βασίλης Μπαρτζώκας. Σε περασμένες διοργανώσεις της ΕΣΩ έχει προσκαλέσει μεταξύ άλλων ονόματα όπως οι PearsonLlyod από το Λονδίνο, ο MichaelAnastassiades, η CarlottadeBevilacqua, ZahaHadidArchitects, HeatherwickStudio, MKVDesign, HenningLarsen κ.ά.

 

Στην 8η ΕΣΩ πλατινένιος χορηγός είναι η Isomat, χρυσός χορηγός η Alumil, χάλκινος χορηγός η Europa και διακεκριμένος χορηγός η εταιρία SIAS.

 

Mεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρείες: BLUM, FURNITUREGALLERY, GUARDIANGLASS, IDEALSTANDARD, KATSARAS,  ΗΡΑΚΛΗΣ, MOLESKINE, NAFPLIOTISGLASS, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι τις επόμενες ημέρες.  

 

Τεχνολογικός Χορηγός είναι η εταιρία LG ενώ Ακαδημαικός συνεργάτης είναι η ΒΑΚΑΛΟ Αrt & DesignCollege.

 

Χορηγός Φιλοξενίας είναι το NEWHOTEL και ο όμιλος YESHOTELS.

 

Δωροθέτες είναι η MOLESKINE και η  UrbietOrbi.

 

Χορηγός Καφέ, tafcoffee

 

8η ΕΣΩ στις 4 Φεβρουαρίου στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

 

Δείτε περισσότερα για τους ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα στο:

http://esw.gr/

 

Κλείστε το εισιτήριό σας:

https://www.eventora.com/el/Events/esw19

 

 

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ CREDITS ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

https://nan-a.eu/BVLGARI-Pavilion

 

ΛΙΑΝΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

http://www.lc-a.uk/projects#/the-orbiturban-office-campus/

 

Α2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ

http://a2architects.gr/kep-at-victoria-square/

 

SQ-1 KOSTAS POULOPOULOS

http://sq-1.dk/work

 

Εικόνα 01. HangingCity, SQ-1

Εικόνα 02. PerfectKnife, CTRLZAK

Εικόνα 03.LCArchitects - TheOrbit

Εικόνα 04. Γιάννης Τσεκλένης

Εικόνα 05. ΣΧΕΔΙΑ ARTPROJECT

Εικόνα 06.ΚΕΠ – A2 ARCHITECTS

Εικόνα 07. POLEDANCENEWYORKMOMA – SOIL

Εικόνα 08. BULGARIPAVILION-NOTANUMBERARCHITECTS

Εικόνα 09. INSTAGRAMNEWOFFICES – GENSLERARCHITECTS