Regeneration of North Gate of Municipality of Kallithea, Sicilian hill region


#τίτλος Ανάπλαση Βόρειας Πύλης Δήμου Καλλιθέας, περιοχή λόφου Σικελίας
#φοιτητική ομάδα: Βαζακίδου Ελένη, Σταυροπούλου Αλεξάνδρα, Φουσκίδου Φαίδρα
#επιβλέπων Παναγιώτης Κόκκορης
#χρονολογία:  Μάρτιος 2016
#μάθημα Αρχιτεκτονική Σύνθεση ΙΧ, α: Κτιριολογία – Οικοδομική – Αστικός Σχεδιασμός
#σχολή/ τμήμα:  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Περίληψη

Η προπτυχιακή εργασία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην βόρεια πύλη του δήμου Καλλιθέας, περιοχή λόφου Σικελίας. Η επίλυση του θέματος αναφέρεται στην αναβάθμιση της περιοχής αυτής, με τη δημιουργία χώρων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.
Με βάση τα ζητούμενα του θέματος, η λύση που προτάθηκε περιλαμβάνει χώρους με ιδιωτική χρήση και συγκεκριμένα προσωρινής κατοίκησης και εργασίας (startups), καθώς και χώρους δημόσιας χρήσης με πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Η κεντρική ιδέα του θέματος βασίζεται σε επίπεδα που ρέουν μεταξύ των δύο οικοπέδων, δημιουργώντας διαδρομές και πλατώματα, συγκεντρώνοντας όλες τις δημόσιες χρήσεις. Πάνω σε αυτά βρίσκονται οι τρεις κτιριακοί όγκοι που αποτελούνται από ένα σταθερό κορμό και μεταβλητούς χώρους, τόσο ως προς την χρήση όσο και ως προς το μέγεθος.
Ο κορμός κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα σηματοδοτεί την βασική κίνηση ενώ από εκεί γίνεται και η είσοδος στις μονάδες. Ακόμη, σε αυτό τον χώρο έχουν τοποθετηθεί οι «υγροί» χώροι (μπάνιο, κουζίνα). Οι μονάδες αναρτώνται από τον κορμό έχοντας μεταλλικό σκελετό διαστάσεων 3,10*4,10μ. Δίνεται η δυνατότητα ένωσης μια ή περισσότερων από μονάδων ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ένοικου.


#Title:  Regeneration of North Gate of Municipality of Kallithea, Sicilian hill region
#Students:  Vazakidou Eleni, Stavropoulou Alexandra, Fouskidou Faidra
#Supervisors:  Panagiotis Kokkoris
#Course: Architectural Design IX a: Building Technology- Architectural Engineering- Urban Design
#DateMarch 2016
#School / Department: Democritus University of Thrace, School of Xanthi, School of Architecture


Abstract

The project takes place in Athens and specifically in the North Gate of the Municipality of Kallithea, Sicilian hill area. The proposal is aimed at the upgrading of the region by creating private and public spaces.
Based on the requirements of the project, the proposed solution includes areas for private use, specifically areas for temporary residency and work environments (startups), as well as public areas for cultural and recreational purposes.
The central idea of the project is based on levels that flow between the two plots of land, creating paths and plateaus that are mainly used as public places. On top of these levels lies the building complex that consists of a fixed main body and moving blocks that vary in use and size.
The main body of the complex is constructed of reinforced concrete and marks the basic movement inside the complex while also serving as the entrance to the units. Furthermore, the “wet” rooms (bathroom, kitchen) are placed in this area. The units, which are suspended from the main body, are manufactured by a metal frame with dimensions 3.10*4.10 meters. Τhe opportunity of linking one or more units is also given, depending on the needs of each tenant.





No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...