Residential and commercial building in the center of Volos City












#θέμα: κτιριακό συγκρότημα στην πόλη του Βόλου
#φοιτητής:  Δημήτρης Μαραγκόζης
#επιβλέπων:  Λ.Παπαδόπουλος - Ε.Γαβρήλου

#σύμβουλος: Πολυμενίδης Μιχάλης
#χρονολογία: 2014
#μάθημα: Σύνθεση ΙΙ
#σχολή/τμήμα: Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


  Η σύνθεση αφορά την δημιουργία κτιριακού συγκροτήματος με χρήσεις κατοικίας και εμπορίου-υπηρεσιών, στο κέντρο της πόλης του Βόλου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης σε οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς Μεταμορφώσεως-Ερμού-Μπόρελ-Πλάτωνος. Κεντρική άξονας της πρότασης είναι η ενίσχυση της έννοιας του κοινόχρηστου χώρου τόσο εντός όσο και εκτός του συγκροτήματος. Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως-Ερμού, έμπροσθεν της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης όπου τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προτείνεται η ενίσχυση του κοινόχρηστου χώρου με σύμφωνα και με παλαιότερο σχεδιασμό. Επίσης προβλέπεται η επέκταση του κοινόχρηστου χώρου εντός του κτιρίου με την δημιουργία εντευκτηρίου χώρου και χώρου προβολών με ανεξάρτητη πρόσβαση των επισκεπτών. Σημαντικό στοιχείο της σύνθεσης είναι η χρήση των μπαλκονιών των κατοικιών που βλέπουν στην οδό Μπόρελ ως διαδρόμων που καταλήγουν σε τρίτο κοινόχρηστο χώρο. Επίσης στο επίπεδο του ισογείου διατηρούνται οι οπτικές φυγές από τους γύρω στενούς δρόμους προς όλες τις κατευθύνσεις



  Project's aim is creation of a residential and commercial building in the center of Volos City (Central Greece), in Metamorfosis area in a ground surrounded by Metamorfoseos-Ermou-Borel-Platonos street. Usage reinforcement of public space inside as well as outside of the building is a central axis of the project. According to a previous programme it is going to happen at the Metamorfoseos-Ermou junction in front of the building and the university library, where many musical and other cultural happenings last years occur. Extension of public space is also proposed for the building inside with the creation of glass surrounded lounge and a small cinema at the second level with independent access to the visitors. Significant point of the project is the usage of Borel st. facade balconies as corridors, leading to a third public space. In the ground level there is unobstructed view to all directions even from around narrow streets.


















No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...