ΗΕLLAΣTOCK 2014


Διοργάνωση αρχιτεκτονικού πειραματικού εργαστηρίου για φοιτητές από όλη την Ευρώπη: HELLAΣTOCK,
28 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου 2014.Tις ημέρες 28 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου 2014 θα λάβει χώρα στην Αθήνα το αρχιτεκτονικό πειραματικό εργαστήριο ΗΕLLAΣTOCK 2014, μέρος του διεθνούς δικτύου των διοργανώσεων Bellastock (www.bellastock.com), το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας, με πρωτοβουλία φοιτητών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το HELLAΣTOCK 2014, εχει θέμα την αιωρούμενη πόλη, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα πειραματιστούν με εφελκυόμενες και αναρτημένες κατασκευές από πανί και σχοινί μέσα σε ένα σκελετό σκαλωσιάς που αναπτύσσεται δυναμικά και καθ’ύψος.

Το Bellastock είναι μία ένωση-δίκτυο φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων, με αφετηρία την Γαλλία, η
οποία ενθαρρύνει την συνεργασία πάνω σε δράσεις και έργα που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική, την πόλη και το χώρο γενικότερα. Πρόκειται για μία πλατφόρμα δράσης με σκοπό την προαγωγή του πειραματισμού στην αρχιτεκτονική, ως έναν μοχλό καινοτομίας αλλά και ως παιδαγωγικό εργαλείο.Με βασικό στόχο την ανταλλαγή ιδεών, εργαλείων, μεθόδων, μέσων αλλά και τεχνογνωσίας, το δίκτυο Bellastock εξαπλώνεται μέσω “θυγατρικών” διοργανώσεων ανά τον κόσμο κυρίως με την μορφή ολιγοήμερων κατασκευαστικών εργαστηρίων. Οι διοργανώσεις αυτές στηρίζονται στη λογική της εφήμερης πόλης, μίας πόλης που κατασκευάζεται και έχει διάρκεια ζωής για το χρονικό διάστημα που διεξάγεται το εργαστήριο και όπου οι συμμετέχοντες πειραματίζονται κατασκευάζοντας το κατάλυμά τους για το χρονικό αυτό διάστημα.

HELLAΣTOCK *the greek word for bellastock
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΗ ΠΟΛΗ
ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το HELLAΣTOCK, η ελληνική εκδοχή της διοργάνωσης, είναι μία διεθνής συνάντηση φοιτητών
αρχιτεκτονικής και design καθώς και νέων ερευνητών με 170 συμμετέχοντες από σχολές ανά την Ελλάδα και 10 χώρες της Ευρώπης.
Το τριήμερο κατασκευαστικό μέρος του HELLAΣTOCK 2014 υποστηρίζεται από ένα εισαγωγικό- θεωρητικό πενθήμερο, το οποίο προηγείται, όπου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες των υλικών, μέσα από δράσεις, διαλέξεις και δοκιμές, σε συνεργασία με καθηγητές και άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες. Το πενθήμερο pre-week διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. ενώ το κατασκευαστικό τριήμερο στους χώρους της μελλοντικής Πολιτιστικής Ακτής του Ο.Λ.Π, στο λιμάνι του Πειραιά.

Με το πέρας της διοργάνωσης, η εφήμερη πόλη θα είναι ανοικτή για επίσκεψη από το κοινό.
Το HELLAΣTOCK θέτει τις βάσεις, με την διοργάνωση της πρώτης αντίστοιχης συνάντησης στην
Ελλάδα, τόσο για την δημιουργία όσο και την εδραίωση μίας δυναμικής πλατφόρμας έμπρακτου
πειραματισμού και ανταλλαγής ιδεών πάνω σε ζητήματα που αφορούν την αρχιτεκτονική, τον χώρο και την πόλη, βασιζόμενη στην δυναμική των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σχολών Αρχιτεκτονικής. Ως μέρος του διευρυμένου δικτύου των διοργανώσεων Bellastock, με αφετηρία την ομώνυμη και πρώτη αντίστοιχη πρωτοβουλία στη Γαλλία, το HELLAΣTOCK αντλεί τη δυναμική του από τον διαρκή διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις διοργανώσεις-μέλη του δικτύου, προάγοντας την διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών. Για αυτούς τους λόγους έχει ήδη κερδίσει την ενθουσιώδη υποστήριξη της εγχώριας αρχιτεκτονικής κοινότητας καθώς διεξάγεται με την υποστήριξη τόσο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., όσο και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Πρόγραμμα δράσης:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 | 12.00 π.μ.
Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ | Πατησίων 42 (είσοδος Στουρνάρη) | Κτήριο Αβέρωφ | 
Αμφιθέατρο Α008

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ PRE-WEEK
Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. | Πατησίων 42 (είσοδος Στουρνάρη)
28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Λιμάνι Πειραιά | Προβλήτα Ε2 |Πέτρινη Αποθήκη (μελλοντική Πολιτιστική Ακτή Πειραιά)
2 Σεπτεμβρίου - 4 Σεπτεμβρίου 2014
Ο χώρος της Πολιτιστικής Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά τις ημέρες του κατασκευαστικού μέρους του εργαστηρίου (2-4 Σεπτεμβρίου) θα είναι ανοιχτός κατόπιν επικοινωνίας σε φωτογράφους και
δημοσιογράφους.

ΕΚΘΕΣΗ
Eγκαίνια έκθεσης _ Πέμπτη, 4 Σεπτεμρίου 2014, 19.00 μ.μ.
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης _ καθημερινά 10.00 π.μ.- 20.00 μ.μ.

είσοδος _ δωρεάν

HELLAΣTOCK *the greek word for bellastock
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.
Γραφείο M220
Πατησίων 42, 10682 Αθήνα
web. www.hellastock.org
mail. info@hellastock.org

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοδελίδα της διοργάνωσης: www.hellastock.orgNo comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...