Τοπιογραφία και Ταυτότητα (Landscape and Identity)
Διάλεξη του διακεκριμένου ιστορικού της τέχνης και καθηγητή Τ. J. Clark  την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ T.J. CLARK
ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (LANDSCAPE AND IDENTITY)
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, 19:00
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ) 


To Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μουσειολογία και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης, φιλοξενούν στη Θεσσαλονίκη τον διακεκριμένο ιστορικό της τέχνης, καθηγητή Τ. J. Clark για μία διάλεξη την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).
Το θέμα της διάλεξης, η οποία θα γίνει στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία, είναι «Τοπιογραφία και Ταυτότητα» (Landscape and Identity). Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  
Ο Timothy James Clark -ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας- είναι διεθνώς αναγνωρισμένος μελετητής του γαλλικού 19ου αιώνα στο πεδίο της κοινωνικής ιστορίας της τέχνης, με σημαντικές δημοσιεύσεις για τον Κουρμπέ και τον Μανέ. Πιο πρόσφατα δημοσίευσε μονογραφίες για το μοντερνισμό, τον Πουσέν, τον Πικάσο και συμμετείχε στις πιο επίκαιρες συζητήσεις πάνω σε θέματα μεθοδολογίας της ιστορίας της τέχνης.  Ασχολήθηκε σε βάθος με την τέχνη του σουπρεματισμού προσφέροντας πρωτότυπες προσεγγίσεις στο έργο των Καζιμίρ Μαλέβιτς και Ελ Λιζίτσκι. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το παρακάτω link.

 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...