Έκθεση σπουδαστικών εργασιών


Καπναποθήκη Π_ 'Ιδρυμα Θρακικής τέχνης & παράδοσης
Καπνεργατών 9, Ξάνθη
Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 και ώρα 20:00
Διάρκεια: 10-24 Μαϊου 2012


Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, διοργανώνει την δεύτερη έκθεση σπουδαστικών εργασιών από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Στην έκθεση  παρουσιάζεται μέσα από μακέτες και σχέδια ο μόχθος και η πνευματική ζύμωση που πραγματοποιείται στα ενδότερα της σχολής στα 5 έτη  φοίτησης. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται  ενδεικτική παρουσίαση εργασιών από μαθήματα όπως ο αρχιτεκτονικός και αστικός σχεδιασμός, η μορφολογία, η πολεοδομία, τα εικαστικά και για πρώτη φορά παρουσιάζεται και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα διπλωματικών εργασιών.

Στόχος της έκθεσης είναι να λειτουργήσει ως ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας της σχολής με την πόλη της Ξάνθης καταλήγοντας ένας τόπος συνύπαρξης και επικοινωνίας ιδεών και απόψεων. Τα φοιτητικά θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση –που στην πλειοψηφία τους έχουν ως πεδίο αναφοράς την ίδια την πόλης της Ξάνθης- ενσωματώνουν και διαχειρίζονται γόνιμα όλες τις κρίσιμες λειτουργικές, ιδεολογικές, αισθητικές και κατασκευαστικές παραμέτρους  που υπεισέρχονται με έμφαση στην αρχιτεκτονική.

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...